Etanol.nu
http://etanol.nu/forum/

Magnum tune
http://etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=10&t=7577
Sida 1 av 1

Författare:  Kempa [ sön 18-08-12 12:48 ]
Inläggsrubrik:  Magnum tune

Är det någon här inne som testat denna
https://www.magnumtuning.com/en/detail/ ... and-vitara

Är lite intresserad av att köpa hem den.

Författare:  magnul [ sön 18-08-12 22:56 ]
Inläggsrubrik:  Re: Magnum tune

Jeg har ikke testet den, men blir skeptisk når den bare kobles til lufttemperatursensoren. Da antar jeg den baserer seg på å får ECUn til å tro at det er veldig kaldt ->mer luft -> mer drivstoff. For min del virker det mer troverdig når den kobles til dysene og forlenger åpningstidene.

I prinsippet vil jeg tro du kan oppnå det samme med en variabel motstand koblet til IAT-sensoren, men vil tro at det er en grense for hvor mye desinformasjon du kan gi ECUn før du får feilkode.

Denne her:
https://www.ebay.co.uk/itm/KIT-ETHANOL- ... SwMk1au6bL

kobles også bare til IAT-sensoren, men jeg har holdt meg unna av grunner nevnt over. "Magnum tune" har i hvert fall kobling til lambdasonden slik at den kanskje har en viss kontroll på om det er nok anrikning eller ei.

Författare:  torbjorn [ mån 18-08-13 13:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Magnum tune

Det kan ju tänkas att motorstyrsystemet har så vida gränser för lambdaregleringen att motorn egentligen går bra på E85 okonverterat, och syftet med att lura systemet med sänkt lufttemperatur kan vara att spara bränsle genom att få den att gå med tidigare tändning eller något sånt.

Tänk dock på att det inte alls är säkert att sådana saker fungerar på samma sätt på USA-utförandet som på Europa-utförandet av samma motor, så att mystiska tilläggsburkar som är utvecklade för USA-marknaden kanske inte ger förväntat resultat på en svensksåld bil.

Jag skulle föreslå att du börjar med blandtankning och övervakar lambdaregleringsparametrarna via OBD för att kolla att de inte har tendens att bottna.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/