Etanol.nu
http://etanol.nu/forum/

Oljeembargo mot Iran
http://etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=41&t=6251
Sida 1 av 1

Författare:  aryan [ tis 12-01-24 01:26 ]
Inläggsrubrik:  Oljeembargo mot Iran

Det lär inte bli billigare att tanka bensin och diesel...

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/utoka ... 789779.svd

Citat:
Utökade sanktioner mot Iran

23 januari 2012 kl 16:47, uppdaterad: 23 januari 2012 kl 16:55

EU:s utrikesministrar har beslutat att införa nya sanktioner mot Iran från den 24 januari. Det innebär att det blir förbjudet att importera, handla med och transportera iransk olja och andra petroleumprodukter.

För att inte orsaka allt för stora problem för de EU-länder som köper mycket iransk olja och har svårt att hitta nya leverantörer i en hast blir det tillåtet att slutföra redan ingångna avtal fram till den 1 juli. Detta gäller främst Grekland, som har begränsat handlingsutrymme på grund av sin konkursmässiga ekonomi.

Sanktionerna gäller även den iranska centralbanken, som nu får sina tillgångar i EU frysta. Det blir inte heller tillåtet att handla med guld, diamanter och värdefulla metaller med iranska myndigheter eller centralbanken.

Dessutom får ytterligare tre personer reseförbud och sina tillgångar frysta, liksom ytterligare åtta företag och organisationer.

Inför mötet mellan EU:s utrikesministrar upprepade Iran sitt hot om att stänga av Hormuzsundet om nya sanktioner skulle hindra landets oljeexport.

- Om något avbrott inträffar gällade försäljningen av iransk olja kommer Hormuzsundet definitivt att stängas, sade Mohammad Kossari, vicechef för det iranska parlamentets utrikes- och säkerhetsutskott, till nyhetsbyrån Fars.

Ryssland ”beklagar och oroas” av EU:s nya sanktioner mot Iran, enligt ett uttalande från ryska utrikesdepartementet. Sanktionerna kommer inte att få Teheran att ge upp eller förändra sin politik, skriver ryska UD enligt Interfax.

Författare:  gt-i [ tis 12-01-24 06:45 ]
Inläggsrubrik:  Re: Oljeembargo mot Iran

Notera hävstången i 25% bensin nästa gång du tankar etanol! :evil:
Vill dom så kan dom höja etanolen lika mycket. Men hittills har de ju skött sig ganska bra (för oss) på den punkten.

Författare:  aryan [ tis 12-01-24 10:13 ]
Inläggsrubrik:  Re: Oljeembargo mot Iran

Ja, fast när embargot träder i kraft är det dock 15% bensin max. Men visst skulle jag helst slippa bensinen helt och hållet.

Författare:  aryan [ tor 12-02-02 10:32 ]
Inläggsrubrik:  Re: Oljeembargo mot Iran

http://www.svd.se/naringsliv/analytiker ... 808555.svd

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/