Etanol.nu
http://etanol.nu/forum/

Stockholms universitet seminarium om FN:s klimatrapport
http://etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=9&t=348
Sida 1 av 1

Författare:  aryan [ fre 07-02-09 18:34 ]
Inläggsrubrik:  Stockholms universitet seminarium om FN:s klimatrapport

På tisdag nästa vecka arrangerar Stockholms universitet och Naturvårdsverket ett heldagseminarium om FN:s klimatrapport Climate Change 2007. Frågan är vad rapporten betyder för den svenska klimatpolitiken.
Utbildningsminister Lars Leijonborg, som har det högsta politiska ansvaret för svensk grundforskning, inleder seminariet med en genomgång av Sveriges politik för klimatforskning.

Sedan är det dags för professor Erland Källén vid meteorologiska institutionen vid Stockholms universitet att förklara vad som är nytt i den uppmärksammade rapport som de drygt 2.000 klimatforskarna i FN:s klimatpanel IPCC publicerade förra veckan.

Erland Källén är Sveriges representant i FN:s klimatpanel.

Därefter kommer de svenska klimatforskarna på rad upp på podiet i Aula Magna på Stockholms universitet:

Docenterna Anders Moberg och Gunhild Rosqvist på institutionen för naturgeografi och kvartärgeologi vid Stockholms universitet.

Professorerna Caroline Leck och Henning Rodhe vid meteorologiska institutionen på Stockholms universitet.

Docent Markku Rummukainen, Rossby Centre SMHI, professor emeritus Bert Bolin och professor Lisa Sennerby Forsse, rektor vid Sveriges lantbruksuniversitet och ordförande i regeringens vetenskapliga råd.

Under paneldiskussionen med professor Michael Tjernström som moderator deltar också Sveriges chefsförhandlare för internationella klimatfrågor Anders Turesson, miljödepartementets stabschef Kristina Jonäng och Naturvårdsverkets forskningssamordnare Marianne Lilliesköld.

Jag och Jim ska dit, nån annan som tänker gå?

/Aryan

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/