Etanol.nu
https://etanol.nu/forum/

Ny på sidan 2019?
https://etanol.nu/forum/viewtopic.php?f=31&t=7667
Sida 1 av 1

Författare:  Tobben [ sön 19-11-17 22:43 ]
Inläggsrubrik:  Ny på sidan 2019?

För nya intresserade och apropå mp:s förslag om att subventionera etanolkonvertering vill jag här klargöra hur vi på Etanol.nu ser på saken:

Vi har länge jobbat och lobbat (utan ekonomiska medel då vi ju inte besitter sådana) för ett bidrag för konvertering då det skulle bli ett mycket billigt sätt att minska koldioxidutsläppen. Helst skulle ju fossilbilar sluta tillverkas på en gång men de som fortfarande kommer tillverkas och de som redan finns måste ju gå på biobränslen eftersom vi måste sluta pumpa upp olja.

Framtidens bilar kommer gå på el, elmotorn är överlägsen explosionsmotorn och både miljökostnader och ekonomi blir bättre redan med dagens elbilar och det blir fort ännu bättre! Etanolbilar ser vi bara som en övergångsperiod, dock en helt nödvändig sådan.

Att E85 och etanolbilar minskat de senaste åren ser vi beror på en massa felaktigheter, lögner och mytesspridning som motor- och fossilbilskndustrin ägnat sig åt i kampen att fortsätta med fossila drivmedel. Nu när bilindustrin inser att elindustrin och nya bilmärken kommer ta över deras explosionsmotorer kommer de hålla fast vid hybrider och E85-bilar så länge de kan (eftersom hybrider fortfarande kräver service då de innehåller olja, avgassystem, tändstift, kamrem, kylare mm som ju inte behövs i en ren elbil. Och det släpps snart nya modeller med E85-drift).

Här finns några av de myter som tyvärr varit väletablerade och lett till ett orättvist motstånd mot E85, bemötta av en utredning av Stockholm stad:

http://www.stockholm.se/Global/Frist%C3 ... ol_web.pdf

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/